Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Cenovnik LSS 2011/12.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Cenovnik LSS 2011/12.
slavaplana
 Slazem se Boro sa tobom da je savez izgubio poziciju koju je do sada imao ali SVOJOM krivicom i svojim neradom !!!!Bivse rukovodstvo je ojadilo savez tako da ovi nose i svoj i stari teret iz proslosti!!!!Zivelo se lagodno sa platama koje su bile astronomske a sad se sve to prepolovilo !!!
Najgore je sto sada ova plata mora da se zaradi !!!To je jos veci problem!!!Ingerencije su im svedene na minimum a prohtevi su ostali veliki!!!
Njima nije lako ja u to verujem ali sve dok ovako rade i postavljaju se ispred drzave kojoj je sve to dozlogrdilo a i meni kao obicnom lovcu LSS moze da icekuje samo radikalnije postupke najpre svog clanstva a posle i drzave koja ih umalo nije ugasila !!!!!!Kome treba ovakav savez!!?????Bice sve gore za nas lovce koji ce mo biti izmedju dve vatre!!!Vec se pecemo polako!!!!!

boro
 Zato nadležni i toliko osluškuju (čitaju) glasove sa ovog portala. Znaju da savezi ne predstavljaju i ne brane stvarne interese lovaca, a ovo je možda jedino mesto koje ne mogu da kontrolišu i gde obični lovci mogu da iznesu svoje mišljenje i prokomentarišu dešavanja u nacionalnom lovstvu. Ovde pišu ljudi koji nikome ništa nisu dužni i koji nemaju putera na glavi, ne pripadaju nijednom klanu i mogu otvoreno da prokomentarišu svačiji rad i postupke.

Lala
 Dobio sam dopunu objašnjenja cenovnika divljači LSS, obzirom na nedoumice koje smo izneli u pisanju. Objavljujem ceo dopis sekretara LSS Ćeranića:

Br. Službeno Beograd, 27.01.201. godine

Predmet: Odgovor na Vaša pitanja vezana za Cenovnik Lovačkog saveza Srbije

Lovački savez Srbije je početkom novembra meseca doneo Cenovnik koji se primenjuje od 01.04.2011. godine.
Osnov za donošenje cenovnika su sledeće činjenice:
1. odredbe Zakona o divljači i lovstvu naročito član 110 stav 1.;
2. odredbe Pravilnika o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta
3. ministar nije propisao visinu naknade za korišenje lovostajem zaštićenih vrtsta divljači koja pripadaju Budžetskom fondu za razvoj lovstva Republike Srbije odnosno AP;
4. ministar nije propisao visinu naknade, za lovnu kartu, koji pripadaju Budžetskom fondu za razvoj lovstva Republike Srbije i budžetskom fondu za razvoj lovstva AP;
5. ministar nije bliže propisao način organizovanja stručne službe ;
6. ministar nije bliže propisao način organizovanja lovočuvarske službe ;
7. podaci zavoda za statistiku o prosečnim zaradama zaposlenih ;
8. podaci lovačkih udruženja o visini nadoknade lovcu za odstrel određenih vrsta grabljivica
(u najvećem broju slučajeva primenjuje se za odstrel šakala i lisice);
9. zakonska obaveza o postojanju samo jednog cenovnika odnosno istih cena za sve lovce sa lovnom kartom ministarstva nadležnog za poslove lovstva;
10. mogućnost uvođenja jedinstvenog članskog popusta za kategoriju članova i to na osnovu ulaganja lovaca u lovište kroz organizovane akcije (naročito je važno poboljšanje stanišnih uslova za divljač). Jedinstven popust važi za sve vrste divljači uključujući i fazana.
Na osnovu cenovnika saveza, svako lovačko udruženje, donosi svoj cenovnik.
U praksi, na primeru lovačkog udruženja sa prostora južne Srbije to izgleda ovako:
- Članarina 6.000,0 RSD,plaća se u 4 jednake mesečne rate
- Akontacija za lov 1.000,0 RSD,plaća se uz 4. ratu. (ovo je ujedno tzv. fond solidarnosti
jer se iz ovog fonda obračunava vrednost trofeja i sl.)
- Dozvola za lov 100,0 RSD,
- Upisnina 6.000,0 RSD, na osnovu molbe po odluci Upravnog odobora,
- Lovna i radna akcija 1.000,0 RSD, posebna odluka o visini nadoknade za grabljivice,
- Starosni članovi, preko 65 godina, su oslobođeni akcija
- Počasni član 1.200,0 RSD, oslobođen akcija, plaća još i akontaciju za lov.
Drugi primer sa severa Srbije, pojednostavljen, izgleda ovako:
- Članarina 9.000,0 RSD, plaća se u 4 jednake mesečne rate ;
- Akontacija za lov 3.000,0 RSD, akontira se samo sitna divljač ;
- Upisnina 20.000,0 RSD, na osnovu molbe i po odluci Upravnog odobora,
- Lovna i radna akcija 1.500,0 RSD, posebna odluka o visini nadoknade za grabljivice,
- Počasni član 4.000,0 RSD, u lov ide samo po pozivu.
Za sva dodatna pitanja odgovor se može dobiti na zakonom propisan način.

Sa lovačkim pozdravom Dobar pogled !

Sekretar Lovačkog savez Srbije
dipl. ing. Aleksandar Ćeranić, CIC expert

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Ne razumem

Lalo, koja si ti pitanja postavio kada smo dobili ovakve odgovore!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

paninm
 he he ovo je pravi politicki odgovor, o svemu pise samo ne o naknadi, i dalje je tacka 3 sa prve strane neodgonetnuta. Kao sto kazu kod nas treca sreca, samo se nadam da neces dobiti odgovor na 100 strana,da se sakrije to o naknadi koju spominju u prvom dopisu.

3. Cene su povećane jer se u samim cenama nalazi i naknada koja se plaća državi.

sto kaze sremac, ko zna sta je poslato za pitanja? a u stvari mozda gos ceranic nije shvatio dobro pitanja,pa je poslao pogresne odgovore?
Treba zvati stankovicku da ubaci insajdera u LSS,mozda bi on nesto iskopao o toj famoznoj naknadi,koja se spominje u prvom dopisu.

Lala
 Postavio sam dodatno pitanje, vezano za cenovnik, zašto je povećana cena fazana, kada se na veštački unetog fazana ne plaća naknada za korišćenje divljači. Odgovor ste videli.
Ja nemam više šta da dodam, u komentarima uglavnom piše sve. Imate i prvi i drugi odgovor.
U drugom odgovoru je napisano da za sva dodatne odgovore možete postaviti pitanje na način predvidjen zakonom. Kako vi čitate to što je napisano, tako i ja čitam.

temudjin
 U lovačkom udruženju Zemun,fazan se plaća samo jednom i to kroz akontaciju za lov sitne divljači i iz toga se kupuju fazani.
Godišnjim planom ćemo obračunati naknadu za divljač koja se plaća državi kada od saveza dobijemo informacije.
Pitanje članstva u LSS je kod nas već postavljeno i gotovo svi lovci su se opredelili da udruženje ostane član saveza.

-Od Kandahara do Ulan Batora putuje devica sa ćupom punog zlata -

Sremac75

temudjin kaže:

Godišnjim planom ćemo obračunati naknadu za divljač koja se plaća državi kada od saveza dobijemo informacije.

-Od Kandahara do Ulan Batora putuje devica sa ćupom punog zlata -

Mislim da su malo pogrešio, ova rečenica treba da glasi :
Godišnjim planom ćemo obračunati naknadu za divljač koja se plaća državi kada od ministarstva dobijemo informacije.

Kako od saveza tražiti informaciju za plaćanje državi?
valda država/ministarstvo treba da prosledi takvu informaciju!
Savez je po meni prošlost, zato što sam čuo od mnogih članova raznih LU da nemaju nameru da više budu članovi saveza, kako zbog izbegavanja nepotrebne članarine, tako i zbog toga što savez ništa ne čini u cilju zaštite interesa lovaca koji nisu funkcioneri!
Lovnu kartu će izdavati ministarstvo a planska dokumenta će raditi ovlaćene agencije!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Banatski Fazan
 A i placanje divljaci kroz akontaciju, jednom godisnje, je proslost. Svaki odstrel mora da se evidentira u Udruzenju, da se dokaze da se naplatio odstrel i meso, i Pdv, kroz cenovnik koje Udruzenje mora da donese, a ne LSS. Koji djavo su i oni sada doneli cenovnik, kada ce to sada doneti Komora, Ministarstvo. Samo fali da donesu sad jos cenu za Lovnu Kartu !! (salim se)

temudjin
 Izveštaj (urađen na zahtev MPŠV)
Podaci za izveštaj su preuzeti iz Godišnjih planova gazdovanja lovištima kojima neposredno gazduju lovačka udruženja. Kako je rok za izradu konačnog Izveštaja kraj juna 2007. godine u ovom izveštaju je data procena podataka.
1. Broj lovišta: 209
2. Broj lovaca: 92.000
3. Cena lovne karte: 400,0 RSD
4. Prosečna članarina: 4.000,0 RSD
(članarina bez akontacije za lov divljači)
5. Ulaganje lovaca:224.000.000,0 RSD,ukupno cca 3miliona EURA
(radne akcije-ulaganje lovaca 70.000x4 radna dana x 800,0 RSD)
Pored radnih akcija tu su i lovne akcije koje se procenjuju
cca 1,5 milion EURA ,
6. Prosečne cene u 2006 godini: Sitna divljač: zec 33, p.jarebica 25, d.guska 20, š.šljuka 15, fazan i d.patka gluvara 11, Golub grivnjaš 6, prepelica, grlica 2,5 i gugutka 1,5 EURA.Krupna divljač: srndać selekcija 50, srndać do medalje 200, srndać bronza 500, srndać - srebro 700 i srndać zlato 1.500 EURA, meso srna 4 EURA/kg. Divlje svinje težine do 50 kg 30, težine preko 50 kg 60 i vepar 125 EURA, meso d.svinja 1,5 EURA/kg (divlje svinje se u praksi naplaćuju akontativno).
7. Registrovan odstrel:
Vrsta divljaci / Odstrel / Struktura odstrela
Mužjak.. Ženka.. Podmadak.. Meso (kg)
Srna9.0004.500.3.500..1.000.130.000
Divlja svinja .5.0001.500.1.500..2.000.400.000
Zec.. 100.000
Fazan... 140.000
Poljska jarebica ..7..000
D.guska.. 1.000
Divlja patka - gluvara 20.000
D.patka krzulja 4.000
Šumska šljuka. 1.000
Divlji golub - grivnjaš 10.000
Prepelica 50.000
Grlica ..5.000
Gugutka5.000
Trofejna struktura odstrela
Vrsta divljaci. Odstrel Selekcija Do medalje Medalja
Br-Sr-Zl
Srndać..4.5002.500.1.200..420..300..80
Vepar... 1.500..700..550200.30..20
Ukupna tržišna vrednost cca 8 miliona EURA

Ovo su podaci koji su svojevremeno prosleđeni Upravi za šume i pripremljeni kao clanak za objavljivanje u časopisu - Upoznajte lov-.
Pozdrav

meshtan
 Posto sam ja covek paor pa se malo slabije razumem u ovo pisanije gospodina experta,molio bih nekoga da mi objasni neke stvari npr naseg cenjenog pravnika Sremca. Prvo me interesuju ovaj takozvani fond solidarnosti ako sam dobro razumeo da svaki lovac treba da izdvoji oko 10 eura (priblizno 1 miloncic) za nase "svetski" priznate i poznate slic experte koji jos nisu resili pitanje srndaca za kog su tvrdili da je trofej broj 1 u svetu! Da napomenem da se situacija smirila i vise se nista ne govori o tom nasem ili ponosu ili sramoti!
Druga stvar su ove nesuglasice izmedju lss i ministarstva:koliko mi se cini da je u 4 slucaja navedeno da ministar nije propisao ili nije blize propisao!?Pa gospodo draga dal vi divanite ili ne divanite izmedju sebe!
I na kraju ako ne divanite onda lepo nek ovi iz ministarstva uzmu lepo jednu metlu i nek vas opajaju sve redom iz lovstva u Srbiji!
I sledeci put kad budete pitali nesto cic experta kao npr :Kolko ce kostati zec? ocekujte od njega opsirnu vremensku prognozu za Apeninsko poluostrvo!!!Frown

Lala
 Mene stvarno malo boli glava od brda podataka, od tumačenja nejasnoća, od nedostatka podataka i informacija, taman pomislim da smo nešto rasčistili, ono iskrsne novi problem. Ima li kraja ovome? Totalno sludjivanje.
A pitanje je bilo krajnje jednostavno: 'zašto je cena sitne divljači povećana u odnosu na prošlu godinu'. I onda je krenula gomila nejasnoća i kod mene, i kod drugih. 

Sremac75
 JBG Temudjin, slažeme se da su ovi podaci korisni ali šta je poenta?
Da li je 8 miiliona EUR istinska vrednost lovstva u Srbiji, i da li je to puno ili malo?

Bilo bi dobro da kada već objavljuješ ovakve statističke podatke, malo i objasniš lovcima njihovo značenje.
Teško će se prosečan lovac snaći u ovoj gomili cifara, a još teže ih razumeti!
PraviloPraviloPravilo
Palica

temudjin
 Čuo sam sledeću priču:
U dane kada su Dizrali i Gledston bili politički suparnici britanski parlament je odzvanjao od njihovih žučnih rasprava.
Jednom je Gledston povikao na premijera - Gospodine, vi ćete jednom skončati bilo na vešalima ili od veneričnih bolesti -.
Dizrale podesi svoj monokl i odgovori sa nepomućenom mirnoćom: - Ja bih rekao, gospodine Gledston, to sve zavisi od toga da li ću se ja prihvatiti vaših principa ili vaše ljubavnice-.

Lala
 Molim članove, da malo smire strasti, i da u komentarima koriste pravu terminologiju. Meshtan, tvoja stvar je šta misliš o expertima, ali nemoj iskrivljavati njihove nazive.

charuga
 drugari evo i ja posle duzeg vremena da komentarisem ozb.stvari..
sve mi se nesto cini da ovi ne znaju gde udaraju..izgleda da im se drma stolica opasno..LSS gubi svoju ulogu,dezurnog reketasa nas lovaca a za uzvrat nam ne daje nista...odgovore koje daju su preopsirni,nebulozni,ne objasnjavaju nista..znate sta dobijaju sa tim?gube tlo pod nogama,pa sa takvim odgovorima nas kao cine glupavim..kao nista ne razumemo..oni znaju nesto..NEMAJU POJMA,USLA IM VODA U USI.SAD JE MOMENAT DA IH NAJURIMO U SPREZI SA MINISTARSTVOM POLJOPRIVREDE..ministarstvo bi pricalo sa bio kim ko se razune u lovstvo zbog unapredjenja istog,ali im se nismo javili..javili se dosadasnji jahaci...dajte da se organizujemo jos bolje da napravimo tim za pregovore sa draginom i da ih skinemo vec jednom...
..............

Sremac75
 Temudjin, temudjin!
Pa ti sve nas izgleda malo zayebavaš!

Vidi se da si načitan, da raspolažeš podacima koje obični lovci nemaju, pa bi samim tim mogao biti koristan sagovornik na ovom forumu!
I ne sumnjam da si pametan!

Ali nedopustivo je da se sprdaš sa svima nama, da sam sebe postavljaš na pijedestal i izdižeš iznad ostalih.

Pričamo o ozbiljnim temama od kojih zavisi naša lovačka sudbina a ti pričaš priče čija poenta (koju većina neće nikada razumeti pošto i nema veze sa onim o čemu pričamo) valda treba da pokaže koliko si pametan, ili ti misliš da će to da pokaže!

Ovakvi upisi ni na koji način ne potvrđuju epitete koje sam ti dodelio (načitan, informisan, pametan)!

Lepo sam predložio da obrazložiš statističke podatke koje si poslao, a ti pričaš priču!

Ako si lovac, jedan od nas, pokušaj da svoje diskusije prilagodiš svima nama, u zajedničkom interesu, jer ništa nećeš postići (ni svojom načitanošću, ni svojom informisanošću, ni svojom pameću) ako samo ti razumeš ono o čemu pišeš!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

charuga kaže:
drugari evo i ja posle duzeg vremena da komentarisem ozb.stvari..
sve mi se nesto cini da ovi ne znaju gde udaraju..izgleda da im se drma stolica opasno..LSS gubi svoju ulogu,dezurnog reketasa nas lovaca a za uzvrat nam ne daje nista...odgovore koje daju su preopsirni,nebulozni,ne objasnjavaju nista..znate sta dobijaju sa tim?gube tlo pod nogama,pa sa takvim odgovorima nas kao cine glupavim..kao nista ne razumemo..oni znaju nesto..NEMAJU POJMA,USLA IM VODA U USI.SAD JE MOMENAT DA IH NAJURIMO U SPREZI SA MINISTARSTVOM POLJOPRIVREDE..ministarstvo bi pricalo sa bio kim ko se razune u lovstvo zbog unapredjenja istog,ali im se nismo javili..javili se dosadasnji jahaci...dajte da se organizujemo jos bolje da napravimo tim za pregovore sa draginom i da ih skinemo vec jednom...

Druže, ali oni (Savezi) izgleda žele da sve nas povuku sa sobom u skladu sa parolom "LOVSTVO - TO SMO MI"!
PraviloPraviloPravilo
Palica

charuga
 sremac,sad je sansa da dignemo glas,kazemo sta se radi i prakticno preotmemo LSS..necu ovako javno..napravite zatvoren chat..
..............

zoranp
 temudjin u toj priči Benjamin Disraeli je imao ...citat.. " U ovom sukobu veliki značaj za Dizraelija je imala podrška koju mu je pružila kraljica Viktorija koja nije bila naklonjena Gledstonu od njegovom prvog premijerskog mandata 1870-ih godina"...pa je mogao tako, što neznači da još neki mogu isto ... Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Informator LSV broj 1 - septembar 2011. LOVAČKA UDRUŽENJA 134 13.10.2011. 08:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,862 posete www.srbijalov.com